Minden új regisztráció után 299 Ft kupon kedvezmény!

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Vásárlási feltételek

VISSZAKÜLDÉS ÉS CSERE 14 NAPON BELÜL

K: Visszaküldhetem vagy kicserélhetem az árut?

V: A smartlive.hu oldalon vásárolt termékeket (sértetlen állapotban) a szállítás után 14 napon belül visszaküldheti. Kiválaszthatja, hogy mit szeretne visszaküldeni, nem kell az összes terméket visszaküldenie.

A 14 napos visszavételi akció keretében visszavett termékeknek az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

Sértetlen, hibátlan, ép, karcolásmentes, elszíneződéstől mentes, szagmentes, tiszta, szennyeződéstől mentes, eredeti csomagolással kell rendelkeznie valamint,(nem szakadt, nem ázott csomagolás, normál felbontással járó sérülés elfogadott) összes eredeti tartozékával rendelkezzen (ami szintén ép, hibátlan, tiszta, karcolásmentes, szagmentes, elszíneződéstől mentes legyen).

Kérjük törekedjen a terméket az átvétellel azonos állapotban visszaküldeni (az összes hozzácsatolt dokumentummal és eredeti csomagolással együtt). Mielőtt a visszárut jóváhagynánk, az átvételt követően raktárunk feldolgozza és ellenőrzi az Ön által küldött terméket. Amennyiben „használtnak” ítéljük meg a visszaküldött terméket, a visszatérítés egy bizonyos részét felszámoljuk érte, attól függően, hogy a termék újra eladható vagy sem (karcolások, alkatrészek cseréje stb.).

Ha cégre vásárolsz (az az egy cég nevére kéred a számlád), akkor arra kell figyelned, hogy a szabályozás miatt vásárlóként egy céget nem ugyanazok a jogok illetnek meg, mint egy fogyasztónak minősülő természetes személyt. Azt sokan tudják, hogy egy cég (egyéni vállalkozó, szervezet stb.) vásárlása esetén nincs elállási jog és nincs 3 munkanapos cseregarancia, de azt már sokkal kevesebben, hogy ha céges a vásárlás, akkor nincs kötelező jótállás! A szabályozás szerint a céges vásárlók esetében csak kellékszavatosság van, de az is csak 1 évig, ami alatt a bizonyítási teher végig a vásárlóé! Mindig nézd át alaposan a vásárlási feltételeket, ha cégre vásárolsz, és mindig mérlegeld, hogy érdemes-e lemondanod ezekről a jogokról!

A Vásárlót nem illeti meg az elállási jog olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza (fülhallgatók, hajnyírók, hajformázók, hajkefék, férfi borotvák, női borotvák, epilátorok, IPL tartós szőrtelenítők, gyantázási eszközök, férfi szőrtelenítési termékek, női szőrtelenítési termékek, elektromos fogkefék, fogkefe pótfejek, lázmérők, inhalátorok, maszkok, szűrők, akkumulátorok, porszívó tartozékok stb.)

 

K: Mikor kapom meg a visszatérítést?

V: A visszaküldött tereméket a beérkezését követő napokban feldolgozzuk. A visszatérítési igény feldolgozását követő 3-5 munkanapon belül megkapja a visszatérítést.

 

K: Biztosítana csereterméket?

V: Igen. Amennyiben ki szeretné cserélni a terméket, kérjük telefonon vagy e-mailben lépjen kapcsolatba velünk. Kérjük készítse elő az eredeti rendelési számot és mondja el, melyik terméket szeretné kicserélni. Mi a lehető legjobb megoldást fogjuk javasolni Önnek.

 

K: A kiszállított termék hibás. Mit a teendőm?

V: Azonnal lépjen kapcsolatba velünk telefonon vagy e-mailben. A hibás term k károsodásának oka alapján visszaszállítjuk és kicseréljük Önnek a hibás terméket.
Ha a termék sérült volt, ingyenesen kicseréljük Önnek a hibás terméket.
Ha a termék szállítás alatt sérült meg, kérjük azonnal készítsen fényképet róla bizonyítéknak, mi pedig segítünk Önnek a kereset benyújtásában a szállító céghez.
Ha a termék nem rendeltetés szerű használat miatt serül meg, a cserét elutasítjuk.

 

K: Hova küldjem a hibás vagy csereterméket?

V: A hibás vagy csereterméket kérjük a smartlive.hu küldje vissza. (Hibás termék esetén a szállítási költséget a smartlive.hu fizeti. Ha a vevőnek nincs oka a terméket visszaküldeni, a szállítási költség a vevőt terheli.)

 

K: Mire kell figyelni elálláskor?

V: Az elállás szabályozai szerint a vásárló csak a megvásárolt termék kipróbálásához szükséges használatot meghaladó mértékű használat okozta károkért tartozik anyagi felelősséggel elállás esetén. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy azért, mert kicsomagoltad a terméket, hogy ki tudd próbálni, azért nem lehet értékcsökkentést felszámítani. Ahogy azért sem, mert leszeded a védőfóliát a telefonról vagy okosóráról, azért, hogy lásd a kijelzőt. Ha viszont ezt a fóliát eltéped vagy kidobod, akkor azért már igen, ugyanis ezt a terméket - hiába hibátlan - már nem tudjuk újként eladni, mert a vásárló tudni fogja, hogy ezt már használták. Ilyenkor már mi is csak értékcsökkenten tudjuk értékesíteni, de mivel erről az értékcsökkenésről nem tehetünk, ezt az értékcsökkenést érvényesíteni fogjuk az elállási eljárásban. Vagyis azontúl, hogy 14 napon belül kell jelezned az elállási igényedet, érdemes arra is figyelni, hogy ne csökkentsd a termék értékét, sem a csomagolás hiányosságaival, sem olyan sérülésekkel, túlhasználattal, ami a kipróbáláshoz nem okvetlenül szükséges.

 

K: Miért nem vonatkozik a 14 napos elállás a fülhallgatókra?

V: A fülhallgató a higiéniai termékek csoportjába tartozik, ezért csak az eredeti csomagolásban lehet visszaküldeni, azaz ezekre felbontás után már nem lehet elállási jogot érvényesíteni! (De józan paraszti ésszel végiggondolva: ki szeretné más fülzsírja után a saját fülébe tenni a fülhallgatót?) Bontatlan termékre természetesen vonatkozik az elállás joga.

JÓTÁLLÁS

K: Rám vonatkozik a jótállás?

V: Az összes smartlive.hu weboldalon vásárlóra vonatkozik a jótállás.
Ha cégre vásárolsz (az az egy cég nevére kéred a számlád), akkor arra kell figyelned, hogy a szabályozás miatt vásárlóként egy céget nem ugyanazok a jogok illetnek meg, mint egy fogyasztónak minősülő természetes személyt. Azt sokan tudják, hogy egy cég (egyéni vállalkozó, szervezet stb.) vásárlása esetén nincs elállási jog és nincs 3 munkanapos cseregarancia, de azt már sokkal kevesebben, hogy ha céges a vásárlás, akkor nincs kötelező jótállás! (Ha a smartlive.hu-tól vásárolsz cégre, akkor ugyan még mindig ott van az önkéntes jótállás, de ez máshol egyáltalán nincs így.) A szabályozás szerint a céges vásárlók esetében csak kellékszavatosság van, de az is csak 1 évig, ami alatt a bizonyítási teher végig a vásárlóé! Mindig nézd át alaposan a vásárlási feltételeket, ha cégre vásárolsz, és mindig mérlegeld, hogy érdemes-e lemondanod ezekről a jogokról!

 

K: Mikor kezdődik a jótállás időszaka?

V: A smartlive.hu webshop az összes termékre és
a hozzá tartozó kiegészítőkre a vásárlás napját követő időszaktól kezdveérvényes a jótállás.
A jótállás tényleges időszakának (jótállási időszak) kezdete, a termék üzembe helyezésétől érvényes, amikor a vásárló, a szolgáltató vagy az általa felhatalmazott személy megkapta a terméket. Ha a fogyasztó a terméket több, mint hat hónapig használja a szállítás napjától kezdve, a termék jótállásának időszaka a termék szállításának napján kezdődik.

K: A vásárolt termékre meddig érvényes a jótállás?

V: A 151/2003. (IX. 22.) Korm. Rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló rendelet alapján a termékek jótállási időszaka az alábbiak szerint változik:
a) 10 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén fél év.
b) 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év.
c) 100 000 forintot elérő, de 250 00 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év.
d) 250 000 forint eladási ár felett három év.

 

K: Melyiktermékekre érvényes a jótállás?

V: A jótállás csak a Magyarországon aláírt új fogyasztói szerződés szerint a mellékletben felsorolt termékekre érvényes.

A hibás terméket kérjük a smartlive.hu küldje vissza. 

 

K: Mi nem tartozik a jótállásba?

V: A jótállás nem terjed ki a karbantartás hiányából, illetéktelen átalakításból, helytelen használatból, sérülésből vagy illetéktelen javításokból származó károkra és meghibásodásokra.

 

 

A jótállás nem terjed ki:

  1. Helytelen és rendellenes használatból származó károkra és meghibásodásokra;
  2. Nem rendeltetés szerű használatból, balesetekből, gondatlanságból vagy nem kompatibilis eszköz csatlakoztatásából származó károkra és meghibásodásokra;
  3. Nem rendeltetés szerű tesztelésekből, használatból, karbantartásból, telepítésből, felszerelésből, illetéktelen vagy módosított szoftverek telepítéséből származó károkra és meghibásodásokra;
  4. Antennák sérüléséből és töréséből származó károkra és meghibásodásokra, kivéve, ha azt, anyag- vagy gyártási hibák okozzák;
  5. Olyan termékekre, amelyek szétszerelése és javítása oly módon történt, ami hátrányosan befolyásolja a termék teljesítményét, vagy nem lehet megfelelően ellenőrizni a terméket és elismerni a jótállási igényét, kivéve, ha a javítást a gyártó szervízközpontja végezte el;
  6. Nedvességtől, folyadékoktól vagy kiömlő élelmiszerektől származó károkra és meghibásodásokra;
  7. A termékvezérlő egység kábelének meghosszabbításából, sérült modem adaptációs kártya használatól származó károkra és meghibásodásokra;
  8. Rendeltetés szerű használat során a termék felületén keletkező karcolásokra és egyéb sérülésekre;
  9. Rendeltetés szerű használat és karbantartás során elhasználódott alkatrészekre.